Preklady z Francúzštiny

Spoľahnite sa na profesionálny preklad úradných listín, právnej analýzy, obchodnej správy alebo niekoľkých slov do produktového videa.

Francúzske texty vždy prekladajú preverení špecialisti na konkrétny odbor a kvalitu zaručujú rodení hovoriaci a procesy certifikované podľa ISO 9001 a ISO 17100.

Spoľahlivý partner na preklady
francúzskeho jazyka pre vašu firmu

Individuálny prístup

Každú požiadavku na francúzsky preklad spracúvame podľa individuálnych požiadaviek klienta, v dohodnutom termíne a so zachovaním vzhľadu pôvodného textu.

Jednoznačná terminológia

Zrozumiteľnosť a súlad s odbornou terminológiou je základným predpokladom kvalitných francúzskych prekladov. Môžete sa spoľahnúť, že terminológia v prekladoch bude zodpovedať zaužívanej praxi a vašim vlastným požiadavkám.

Istota kvality

Kvalitu našich služieb a procesov potvrdzujú certifikáty ISO 9001 o systéme manažérstva kvality a ISO 17100 o prekladateľských službách. Vaše francúzske preklady sú u nás v dobrých rukách.

Profesionálni prekladatelia

Francúzske texty vždy prekladajú prekladatelia, ktorí sú zároveň špecialistami na konkrétnu oblasť. Vďaka stovkám preverených prekladateľov pokrývame oblasti od avioniky až po životné poistenie.

Rýchlosť a flexibilita

Vďaka dlhoročným skúsenostiam a moderným technológiám vieme naraz zapojiť viacerých prekladateľov, revízorov alebo rodených hovoriacich francúzskeho jazyka a aj v krátkych termínoch preložiť rozsiahle texty.

Technológie na vašej strane

Moderný softvér na podporu prekladu rozpozná podobné alebo už preložené časti textu. Z preloženého francúzskeho textu v reálnom čase vytvára databázu, vďaka ktorej nie je potrebné tú istú vetu prekladať dvakrát. Texty z francúzštiny sú aj vďaka nim jednotnejšie a preložené za kratší čas.

Zaujímavosti a fakty o francúzskom
jazyku a Francúzsku

Francúzština je jedným z najrozšírenejších jazykov s bohatou históriou. Dohovoríte sa ňou vo viac ako 29 krajinách na 3 kontinentoch. Má jedinečné postavenie vo svete literatúry a umenia, ale nemožno jej uprieť ani významné miesto v obchode a politike.

Zaujímavé fakty o francúzštine

  • Vyvinula sa v 9. storočí z latinčiny a germánskeho a franského jazyka.
  • Spolu so španielčinou, taliančinou, portugalčinou či rumunčinou patrí medzi románske jazyky.
  • Je oficiálnym jazykom alebo jedným z oficiálnych jazykov v 29 krajinách sveta, pričom väčšina z nich sa nachádza v Afrike.
  • Celkovo ňou hovorí viac ako 300 miliónov ľudí, takže je piatym najpoužívanejším jazykom sveta.
  • Je jazykom diplomacie a jedným z oficiálnych jazykov medzinárodných organizácií, ako sú OSN, UNESCO, UNICEF či Európska únia, ale aj Medzinárodný olympijský výbor, FIFA a ďalšie.
  • Pre 93 miliónov žiakov je to jazyk, v ktorom sa vzdelávajú. Ako cudzí jazyk sa ju učí 51 miliónov ľudí.
  • Ide o štvrtý najpoužívanejší jazyk na internete.
  • Francúzske slová sa dostali aj do iných jazykov, napr. hôtel, roman, parfum, bonbon, résumé, toilette.
  • Špecifické znaky v porovnaní so slovenčinou sú: à, â, æ, ç, é, è, ê, ë, î, ï, ô, œ, ù, û, ü, ÿ.
  • Ak máte záujem o certifikát, francúzske ministerstvo školstva zastrešuje certifikáty DELF (pre mierne pokročilých) a DALF (pre pokročilých), ktoré sú medzinárodne uznávané.

Krajiny, kde sa dohovoríte po francúzsky

  • Európa: Francúzsko, Monako, Belgicko, Luxembursko, Švajčiarsko, Andorra
  • Amerika: Kanada, Haiti
  • Afrika: Alžírsko, Maroko, Tunisko, Mauritánia, Libanon, Benin, Burkina Faso, Konžská demokratická republika, Kongo, Pobrežie Slonoviny, Gabon, Guinea, Mali, Niger, Senegal , Togo, Burundi, Kamerun, Komory, Džibutsko, Rovníková Guinea, Madagaskar, Stredoafrická republika, Rwanda, Seychely, Čad
  • Oceánia: Vanuatu
  • Blízky východ: Libanon
  • oblasť Indického oceána: Mauricius

Krátka história francúzska

Ako prví územie Francúzska obývali Kelti, ktorých v roku 52 p. n. l. porazili Rimania. V priebehu stáročí prešlo pod kontrolu Frankov, Germánov a za vlády Karola Veľkého sa z neho stalo mocné cisárstvo. V stredoveku, počas vzostupu kapetovskej dynastie, prežívalo Francúzsko obdobie veľkého blahobytu.

Renesancia vytvorila priestor pre veľkú umeleckú a intelektuálnu tvorivosť. Medzi významné osobnosti týchto čias patria kráľ František I., filozof Michel de Montaigne, spisovateľ François Rabelais, kráľovná Katarína Medicijská, spisovatelia Pierre de Ronsard a François Villon či matematik Blaise Pascal. Francúzsko ale priťahovalo aj cestovateľov, počas renesancie tu medi inými pôsobili aj taliansky maliar Leonardo da Vinci a poľský astronóm a matematik Mikuláš Kopernik.

V 18. storočí krajinou otriasla Veľká francúzska revolúcia. Znamenala zánik absolutistickej monarchie a smrť vtedajšieho panovníka Ľudovíta XVI. a jeho rodiny. Zrodili sa myšlienky republiky a demokracie: sloboda – rovnosť – bratstvo. Viedla k zjednoteniu Francúzska pod centrálnou vládou a napomohla vzniku jednotného systému súdnictva a zrušeniu feudálneho systému a šľachtického stavu. Prispela k modernizácii poľnohospodárstva, priemyslu a k rozvoju obchodu. K moci sa dostáva Napoleon Bonaparte. Po jeho páde bola monarchia na krátke obdobie navrátená, ale znova bola nahradená republikou a tak to ostalo až doteraz: v súčasnosti je vo Francúzsku piata republika.

V 19. a 20. storočí prebiehajú v krajine významné reformy, ale aj konflikty. Zapája sa do oboch svetových vojen, pričom boje prebiehajú aj na jej území a dochádza k významným škodám a stratám na životoch. Počas druhej svetovej vojny je Francúzsko okupované až do oslobodenia spojeneckými silami v roku 1944.

Od konca druhej svetovej vojny sa Francúzsko stalo významným aktérom pri budovaní európskej integrácie. Bolo jedným z zakladajúcich členov Európskej únie a NATO. Francúzska ekonomika je 6. najsilnejšou ekonomikou sveta z pohľadu HDP a druhou najväčšou ekonomikou EÚ. Patrí medzi popredné na svete a Francúzsko je každoročne navštevované miliónmi turistov. Ľudí po celom svete priťahuje svojou históriou, kultúrou, literatúrou, hudbou a v neposlednom rade aj kuchyňou.

Online prekladač

Zadajte text

Prekladám ...

Dlhodobá spolupráca

Hľadáte riešenie na mieru alebo organizujete tender? Kontaktujte nás.

Kontaktné informácie
  • +421 2 2102 6130
  • [javascript protected email address]
Cenová ponuka do 30 minút
Prosím zadajte vaše celé meno.
Prosím zadajte váš e-mail
Prosím zadajte vaše telefónne čislo.
Prosím napíšte nám správu.
Nahrajte súbory presunutím sem alebo nahrajte zo zariadenia
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Formulár sa odosiela ...

Čo hovoria naši klienti?
Spoľahlivé služby pre vašu firmu!

S tímom spoločnosti Otago spolupracujeme od roku 2014 v oblasti prekladov európskych patentov a patentových prihlášok z oblastí farmácie, chémie, strojárenstva a elektrotechniky z anglického, nemeckého a francúzskeho jazyka do slovenského a českého jazyka.

Oceňujeme najmä profesionálnu a rýchlu komunikáciu, spoľahlivé plnenie dohodnutých termínov dodania prekladov a vysokú mieru presnosti a kvality dodávaných prekladov, ktoré sú pre nás a našich klientov kľúčové na zabezpečenie právnej ochrany ich inovácií a vynálezov.

Mgr. Ing. Martin Žovic
Patentový zástupca

Spoločnosť Otago môžeme doporučiť.

SPIE Elektrovod, a.s. vníma spoločnosť Otago s.r.o. ako spoľahlivého partnera pri preklade odborného textu. Služby spoločnosti Otago využívame najmä na preklady anglického, nemeckého a maďarského jazyka. Oceňujeme predovšetkým ich osobný prístup, profesionalitu, rýchlosť a operatívnosť v reakcii na naše požiadavky.

Ing. Jakub Kolesár
predseda predstavenstva

Spoluprácu so spoločnosťou Otago sme si vybrali najmä pre dodávanie kvalitných prekladov so špecifickou odbornou strojárskou terminológiou, najmä z oblasti kompresorových a vákuových staníc.

Na spolupráci oceňujeme predovšetkým spoľahlivosť prekladov a promptnú komunikáciu. Služby spoločnosti Otago radi odporúčame.

Ing. Ladislav Szabó
konateľ

S Otago sa robí skvele.

V Catalyste potrebujeme preklady väčšinou tak, že včera bolo neskoro. Ľudia v Otago reagujú rýchlo, pohotovo a priateľsky, čo je vcelku unikátna kombinácia. Preklady sú po obsahovej stránke tip top, takže maximálna spokojnosť.

Lubo Tomko
CEO

Na základe našich skúseností so spoločnosťou Otago môžeme bez váhania odporučiť jej služby ďalším spoločnostiam, ktoré potrebujú špičkové prekladateľské služby.

Váš záväzok ku kvalite, profesionalite a spokojnosti klientov z vás robí ideálneho partnera.

Élodie Bouquet
Vendor & Quality Manager